Deloitte Podium Club, A Business Sanctuary

May 15, 2019

Story

Tucked away on the second floor of Deloitte’s Toronto office, the Podium Club | Learning Centre is a welcoming space where business leaders can host meetings, work in a quiet environment, attend learning sessions, or simply relax and recharge.

Entro collaborated with Deloitte and Kearns Mancini Architects’ interior design team to envision an experience of sophistication and prestige, a physical space that itself is an expression of the Deloitte values, a blend of the bold and the practical.

The experience begins from street-level, outside the Deloitte building, where sightlines offer a glimpse of the Podium Club centerpiece (designed by Entro) - the large-scale sculptural installation of brass, gold and wood, suspended from the ceiling. Taking inspiration from Deloitte’s brand identity, it represents communication, cohesion and connectivity and is symbolic of the activities that take place in the sanctuary of this space. To establish atmosphere and draw you in, the centrepiece reflects light from the large glass windows. It fills the space with energy during the day while producing a soft glow and sense of calm at night.

Subtle design decisions make the difference: the wayfinding to the club is integrated into the existing Deloitte signage program, while thoughtfully designed translucent window films allow privacy and a distinguishing look for this space. Entro also designed the sculptural entrance piece, a portal that frames the entrance to the club in an interesting and provoking way.